Home » Werkplaatsdiensten » Bandenwissel

Bandenwissel


Autobanden zijn er in vele soorten, maten en merken. Daarmee houdt het niet op, het zomer- en winterseizoen hebben namelijk ook nog elk een eigen type band. Dit maakt het lastig om de juiste keuze te maken. Want wanneer moet u op welke band rijden? Autobedrijf Mulders adviseert u graag over welke banden het meest geschikt zijn voor uw auto.

All season banden

Bandenwissel

All season banden kunt u het hele jaar door gebruiken. Door de profielopbouw en materiaalsamenstelling kunnen deze banden namelijk goed presteren onder bijna alle weersomstandigheden. De autobanden beschikken over belangrijke kenmerken van zowel zomer- als winterbanden. De voordelen van all season banden:
●       Goede prestaties bij bijna alle weersomstandigheden
●       Geen bandenwissel
●       Levensduur gelijk aan zomer- als winterbanden
●       Geschikt wanneer u onder de 15.000 km/jaar rijdt

Zomerbanden

In de zomer lopen de temperaturen vaak op tot boven de 30 graden. De gouden regel die wij hanteren is: wissel naar zomerbanden als de temperaturen oplopen tot boven de 7 graden. Wilt u in zomerse omstandigheden veilig blijven rijden, dan raden wij u aan om in het voorjaar te wisselen naar zomerbanden. Zomerbanden hebben namelijk minder inkepingen in het profiel, waardoor de band harder blijft en u een kortere remweg heeft. Wat zomerbanden voor u betekenen met hogere temperaturen:
●       Grip op de weg
●       Kortere remweg
●       Minder slijtage aan de banden
●       Minder brandstofverbruik
●       Minder kans op slipgevaar

Winterbanden

Met nat en koud weer raden wij aan om te wisselen naar winterbanden. Dit is vaak al in de herfstperiode. Winterbanden hebben een profiel met zigzag geplaatste inkepingen, waardoor u bij nat weer een betere waterafvoer heeft en dus meer grip op de weg. Bij koude temperaturen blijft het rubber flexibel waardoor u minder slijtage heeft en een betere wegligging. Met winterbanden geniet u van de volgende voordelen tijdens winterweer:
●       Kortere remweg bij kou of slechte weersomstandigheden 
●       Betere wegligging bij kou of slechte weersomstandigheden
●       Meer grip op de weg en minder kans op slipgevaar

Wilt u graag weten welke banden het meest geschikt zijn voor uw auto? Neem dan contact met ons op via 0481-424225. Of plan direct online uw afspraak voor de bandenwissel in bij Autobedrijf Mulders.