Home » Werkplaatsdiensten » Onderhoudsbeurt

Onderhoud aan uw auto

Onderhoud auto

Om uw auto in goede conditie te houden, is het verstandig om regelmatig naar de garage te gaan voor onderhoud. Tijdens een onderhoudsbeurt controleren onze monteurs uw auto op mankementen en versleten onderdelen. Door mankementen en versleten onderdelen kan er veel schade ontstaan aan de auto. Mochten er grote reparaties nodig zijn, dan wordt er eerst contact met u opgenomen. Zo komt u bij ons niet voor onaangename verrassingen te staan. Door u auto goed te laten onderhouden, bespaart u op hoge reparatiekosten. Daarnaast niet te vergeten: u kunt weer veilig de weg op!

Kleine onderhoudsbeurt

Bij een kleine onderhoudsbeurt worden diverse punten in de auto op slijtage en afstelling gecontroleerd. Tijdens het rijden worden bepaalde delen van de auto belast en deze zijn daardoor aan slijtage onderhevig. Om ervoor te zorgen dat uw auto het goed blijft doen, wordt er tijdens de kleine inspectie niet alleen de motorolie en het oliefilter vervangen, maar de auto wordt op meer dan 30 punten gecontroleerd op een juiste werking. Scharnieren worden gesmeerd en vloeistoffen worden bijgevuld, zodat deze tot aan een volgende onderhoudsbeurt kunnen blijven functioneren. Door een kleine onderhoudsinspectie tijdig uit te laten voeren kunnen problemen vroegtijdig worden gesignaleerd en verholpen voordat dit tot problemen gaat leiden. In het onderhoudsboekje van je auto staat beschreven wanneer de kleine onderhoudsbeurt moet worden uitgevoerd.

Grote onderhoudsbeurt

De grote onderhoudsbeurt is ervoor om alle punten aan de auto te inspecteren. Naast het verversen van de motorolie en het vervangen van het oliefilter worden ook andere filters vervangen of gereinigd. De brandstof- en luchtfilter, de motorpakkingen, het koelsysteem, stuurbekrachtiging kortom alle aanwezige systemen worden, gereinigd en en/of vervangen. Doordat bij een grote onderhoudsinspectie veelal ook de onderdelen worden gecontroleerd die ook bij een APK-keuring dienen te worden geïnspecteerd, wordt dit vaak veelal gelijktijdig uitgevoerd. In het onderhoudsboekje van de auto is terug te vinden wanneer een grote onderhoudsbeurt noodzakelijk is.

Laat uw auto snel en betrouwbaar onderhouden door Autobedrijf Mulders. Ook met uw camper of bedrijfswagen kunt u voor onderhoud terecht bij Autobedrijf Mulders. Plan direct online uw afspraak of neem contact met ons op via 0481-424225.